«خیریه در جوامع اسلامی»؛ فهمی جدید از نیکوکاری مسلمانان

کتاب «خیریه در جوامع اسلامی»؛ پژوهشی ناب و اثری ماندگار از یک نویسنده غیرمسلمان است که امور خیریه در اسلام و بعضی جوامع اسلامی را به خوبی بررسی و پرسش‌هایی را در ذهن ایجاد می‌کند که برای ادامه کار محققان در این زمینه یک افق‌گشایی استثنایی محسوب می‌شود.

به گزارش رسامدیا، کتاب «خیریه در جوامع اسلامی» از نگاه فعالیت‌های خیرخواهانه به تاریخ جوامع اسلامی پرداخته؛ کتاب حاضر در پنج فصل با عنوان‌های «زکات (نماز بخوان و زکات بپرداز)»، «فعالیت‌های خیریه داوطلبانه»، «خیرین (دست بالا)»، «فقرا و نیازمندان» و «اقتصاد مختلط خیریه» تنظیم شده است.

در صفحه 383 می‌خوانیم: «خیریه زبان کاملی است که لغات آن عملکردها است و معنی آن از طریق زبان نظم اجتماعی و قواعدی که حامل معانی است، به دست می‌آید. این زبان بخشی از مذهب، قانون، فعالیت اجتماعی، تبادل اقتصادی و توقعات فرهنگی است. برای درک مفاهیم خیریه باید هر فعالیت را به دلیل کشف رابطه‌ای که ایجاد یا فراخوانده می‌شد و توقعاتی که دربرداشت، رمزگشایی کرد. دیدن خیریه فقط به‌مثابه پاسخی به فقر، نقش و تاثیر آن در جوامع اسلامی و در هر جامعه دیگری را مخدوش می‌کند.»
پروفسور امی سینگر، متخصص تاریخ عثمانی و عضو هیات علمی مرکز مطالعات تاریخ آفریقا و خاورمیانه در دانشگاه تل‌آویو، نویسنده این کتاب  است.

→ خواندن مطلب قبلی

موقوفات کشاورزی با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان احیا می شود

خواندن مطلب بعدی ←

همدان و موزه ای از جنس وقف

نوشتن نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + 16 =